Tips & Tricks Presentatie woning

Een goed gepresenteerde woning is een snel verkopende woning. Tips & Tricks van Huffmeijer & Van Soest om ervoor te zorgen dat je huis klaar is voor de verkoop!

1. Opgeruimd en schoon huis

Zorg dat je huis opgeruimd en schoon is. Ruim speelgoed, binnengekomen post, sporttassen, schoenen én de shampoo en tandenborstels op. Doe een grote schoonmaakbeurt. Zeem de ramen en neem ook alle randjes en plinten mee in je schoonmaakbeurt. In een keuken is het belangrijk dat je de gootsteen en het aanrecht netjes en schoon presenteert. In de badkamer zorg je ervoor dat er geen haren in de putjes zitten. 
Maak het huis gezellig en zet bijvoorbeeld in een aantal kamers wat verse bloemen of mooie planten neer.

2. Creëer een gezellige woonsfeer

Zorg voor een gezellige maar niet persoonlijke woonsfeer. Denk aan een hotelkamer. Doe bijvoorbeeld de klep van de wc-bril naar beneden. Haal gebruikte handdoeken en badjassen weg. Zorg dat alle kleding in de kledingkasten is opgeborgen, de bedden zijn gedekt en de nachtkastjes leeg.  Haal overal in huis overtollige accessoires weg en probeer te kiezen voor een aantal accessoires met hetzelfde kleuraccent. Maak het gezellig maar zorg dat een koper niet afgeleid wordt door jouw persoonlijke accessoires.

3. Een verzorgde gevel en tuin

Zorg voor een verzorgde voortuin en achtertuin. Snoei de heg, maai het gras, haal het onkruid en bladeren weg en ruim de schuur op. Maak ook de ramen schoon en maak het houtwerk vrij van spinnenwebben en overdadig stof.

4. Ruimte Indelen

Zorg ervoor dat elke ruimte een duidelijke functie heeft. Worden kamers gebruikt als opslag, maak ze dan zoveel mogelijk leeg. Creëer ruimte op zolders of in andere ruimtes waar een kamer van te maken is. 

5. Licht In je woning

Doe de luxaflex deels omhoog en de vitrage open. Hiermee zorg je voor een goede lichtinval in je woning. Heb je verlichting onder de bovenkastjes van de keuken, doe deze verlichting dan ook aan. Sommige kamers hebben mogelijk weinig ramen en daardoor weinig lichtinval. Zet de deur van deze kamers dan open zodat er wel licht binnenkomt.

6. Lekkere geur in huis

Het is fijn als je huis neutraal ruikt. Mensen kunnen zich storen aan honden- en kattenlucht, rooklucht of bijvoorbeeld aan sterke etensgeuren. Zorg bij een bezichtiging dat je huisdier uit huis is. Zet ramen en deuren even tegen elkaar open voordat je een bezichtiging krijgt. Zorg zonodig voor een frisse luchtverfrisser maar ga niet sprayen.

Veel succes!

Scroll naar boven